top of page
  • Nathalie

Reikibekers - wat betekenen ze?

Sinds kort heb ik de bijzondere Reiki bekers in mijn webshop. Ik maak ze met speciale glazuren en het Reiki symbool teken ik erop met Goudluster. Maar wat betekend het symbool eigenlijk, en waar staat het voor?



Het symbool dat in goud op de beker is gezet is een Reikisymbool. Reiki is een alternatieve helingswijze met de oorsprong in het oude Japan. Het kan gebruikt worden als ondersteuning bij reguliere behandelingen. Het versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam.


Het teken is een krachtsymbool en heet CHO KU REI en je spreekt het uit als Tsjo Koe Reé.


Reikisymbolen komen in verschillende culturen voor en kennen hun oorsprong in het Boeddhisme.




Verbind de energie in eenheid

verbind de Chi en de ziel

plaats de energie hier

de energie is hier



"Wat je aandacht geeft, groeit"


Nou ja, dit is dus de algemene informatie. Wat ik zelf belangrijker vindt is de betekenis die jij er zelf aan geeft. Het moment waarop jij de beker koopt. Het moment waarop jij de beker krijgt, de persoon waarvan jij de beker krijgt of aan wie jij de beker geeft. Die waarde geeft de betekenis van het symbool zoveel meer kracht. Elke dag dat jij de beker uit de kast pakt en vult met de fijnste thee (bezuinig daar niet op). Dan denk je weer aan het moment of aan die specifieke persoon. En laat het een mooi moment zijn. Want wat je aandacht geeft groeit. Dus als jij met liefde en geluk terugdenkt aan dat moment, dan groeit de liefde en het geluk. En dat is toch wat we allemaal willen in dit leven?

bottom of page